Tot ce este necesar

 

acte-necesareInainte de nunta fiecare cuplu are multe sarcini. Trebuie rezolvate hartiile, trebuie alese locul, meniul, tinutele si multe altele. Inainte de nunta cu aproximativ 6 luni sau mai mult puteti incepe deja pregatirile. Aceste sase luni vor decurge foarte repede si daca pregatirile nu sunt incepute din timp, nu o sa aveti timp necesar pentru a putea rezolva totul. Inainte de toate trebuie sa realizati o lista cu lucrurile necesare, cu sarcinile pe care le aveti. Aceasta lista va v-a ajuta pe parcurs pentru a nu uita de nimic si pentru a putea realiza totul in timp.

Oficializarea relatiei se face in Oficiul Starii Civile, in zona unde locuieste unul dintre membrii cuplului. Pentru a putea oficializa relatia aveti nevoie de urmatoarele acte pentru nunta:

 1. Actul de identitate a fiecarui membru
 2. Certificat de nastere a ambilor parteneri in original si copie + traducere legalizata in cazul in care sunteti cetatean strain.
 3. Certificat medical prenuptial, acestea sunt valabile doar 14.
 4. In original si in copie certificatul de deces a fostului partener (daca este cazul).
 5. Sentinta de divor, in cazul persoanelor carora nu este prima casatorie. Acesta trebuie sa-l aveti in copie si in original si o traducere legalizata dupa caz.

In afara de acte insa aveti nevoie pentru organizarea nuntii de diferite obiecte si lucruri.

 1. Daca nu aveti masina care sa transporte mirele si mireasa trebuie sa inchiriati unul.
 2. Trebuie ales incaltamintea potrivita miresei, mirelui, domnisoarelor de onoare si cavalerilor de onoare.
 3. Patiserie: daca prajiturile si tortul v-a fi achizitionat dintr-o alta parte si nu din restaurant aveti nevoie de o patiserie care se ocupa de acestea.
 4. Decoratiune: atat biserica cat si locul petrecerii trebuie decorati.
 5. Accesorii: trebuie alese accesoriile pentru mire si mireasa potrivite tinutei.
 6. Organizare nunta: puteti lasa pe seama unui specialist, insa puteti si dumneavoastra sa realizati nunta, tema acestuia si lucrurile necesare.
 7. Alegere biserica si locul petrecerii, restaurant.
 8. Lenjerie intima
 9. Coafura
 10. Fotograf
 11. Invitatii
 12. Tinuta mire, cavaler de onoare
 13. Rochie mireasa, domnisoare de onoare
 14. Machiaj, manichiura
 15. Hotel
 16. Curs de dans
 17. Transport persoane

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri de care o sa aveti nevoie pentru a realiza o nunta ca in povesti. In afara de acestea se aleg si celelalte obiecte necesare in functie de tema nuntii, a invitatiilor, asezarea invitatiilor etc. Lista care va v-a ajuta in organizare trebuie realizat din timp, astfel cu siguranta nu o sa uitati de nimic.

 
Tot ce este necesar

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment