Traditii de nunta

 

traditii-nuntaIn cadrul unei nunti va puteti intalni cu cele mai multe traditi si obiceiuri. Sunt unele dintre acestea care se regasesc in aproape fiecare parte a Romaniei, insa sunt si traditii regionale. Daca doriti sa faceti o nunta conform acestora, atunci puteti face cunostinta cu cele mai importante traditii din intreaga tara.

  1. Alegerea nasilor

Acesta este unul dintre cele mai importante traditi. Nasii reprezinta pe parintii spirituali care le vor indruma pe miri si le vor ajuta in viata. Pe parcursul cununiei religioase parintii spirituali vor tine lumanarile, astfel iluminand simbolic drumul tinerilor.

  1. Nunta in mai

Nuntile in trecut nu se tineau in luna mai. Se spunea ca cele care au loc in aceasta luna pot fi un semn bun insa si o prevestire rea.  Fiind un obicei tinut mai mult in Franta, in tara noastra acesta nu avea o semnificatie la fel de mare. In prezent acesta nu se mai tine. In Romania in ultimii ani numarul nuntilor in mai a scazut vizibil. Insa in orice zi sau luna fiind tinuta nunta, tinerii casatoriti sunt protejati impotriva spiritelor rele daca are loc si cununia religioasa.

  1. Pragul

Prima data cand miri intra in casa, mirele trebuie sa o ia pe mireasa in brate. Se spunea ca spiritele rele se ascundeau sub prag si astfel mirele poate sa o protejeze pe mireasa. O a doua explicatie a acestei traditi este ca trecerea miresei pentru prima data peste prag aduce ghinion in viata de cuplu, astfel daca mirele intra cu mireasa in brate in casa poate preveni acest lucru.

  1. Verigheta

Verigheta a devenit simbolul dragostei deoarece simbolizeaza cercul infinitului, o iubire eterna care nu se termina. Tragerea pe deget a verighetei are mai multe semnificatii superstitioase. Daca in timp ce verigheta este tras pe deget si se impiedica la prima articulatie, inseama ca viitoarea sotie va avea ultimul cuvant si va fi stapana casei. Verigheta aleasa poate fi un model simplu sau un model gravat, depinde doar de gust.

  1. Buchetul

In trecut persoanele credeau ca spiritele rele doresc sa faca rau miresei, astfel mireasa avea un buchet, deoarece mireasma florilor alunga spiritele rele. O a doua semnificatie a buchetului poate reprezenta si feminitatea miresei.

 
Traditii de nunta

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment