Verighete

 

verighetePoate de multe ori v-ati intrebat de ce se poarta verigheta pe degetul inelar. Fie ca sunteti casatorit/a sau nu este important sa stiti acest lucru. Denumirea de degetul inelar provine din Egipt, unde poporul considera ca din cel de-al patrulea deget de pe mana porneste o vena care duce direct la inima, astfel acesta a devenit degetul pe care purtam verighetele. Acesta este legatura imaginara dintre inel si dragoste, o dragoste care se pastreaza in inima, o dragoste vesnica si unica.

In jurul anilor 1200 inelul era un simbol, astfel un episcop a interzis tinerilor sa traga inelul pe degetul fetelor daca nu aveau intentii serioase. Se spune ca in momentul in care in cadrul ceremoniei cand inelul este tras pe degetul miresei si acesta se opreste la prima falanga a degetului, femeia o sa fie cea care v-a avea ultimul cuvant in casa.

In trecut pe inele nu erau decoratiuni, astfel acesta era simbolul uniunii in fata Domnului si ca fiecare persoana in fata Lui este egala. Acesta in prezent inainte de nunta este purtat pe mana stanga insa dupa nunta poate fi purtat si pe mana dreapta. De fapt este indiferent pe ce mana purtati inelul, acesta trebuie sa fie simbolul dragostei, sa fie purtat cu drag si sa reprezinte dragostea vesnica intre doua persoane.

Acesta a deveni un obicei din secolul al XX-lea, deoarece pana in acel timp, din secolele XVI – XVII, verighetele erau folosite doar in familiile aristrocratice. Printre ei era un obicei ca inelul de logoda / verigheta sa fie mostenit.

In cultura chinezea se spune ca fiecare deget este simbolul unei categorii de familie, astfel degetul mare simbolizeaza parintii, degetul aratator pe frati, cel mijlociu pe dumneavoastra, degetul inelar pe partener si cel mic pe copii. Pe baza acestuia inelul inelar reprezinta nu numai pe partener, dar si dragostea in cuplu.

In prezent verigheta poate fi gasita din materiale diverse, precum din aur, argint, in modele simple sau decorate cu pietre. Modelele de inele pentru logodna sunt realizate din aur si decorate cu o perla, o piatra sau trei pietre. Verigheta este rotunda si in general simpla sau decorata intr-un mod extrem de modest.

 
Verighete

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment