Voal mireasa

 

voal-mireasaIn trecut voalul avea un rol important. Persoanele considerau ca spiritele rele doresc sa ii faca rau miresei, astfel acopereau fata acesteia pentru a dezorienta pe spiritele rele. Se spune ca in Roma Antica a fost introdus prima data voalul, pentru a putea oferii protectia necesara miresei.

Pe baza unei alte teorii se spune ca voalul juca un rol important in cadrul nuntilor aranjate, astfel tatal miresei acoperea fata miresei cu un voal care putea fi ridicat doar dupa ceremonie. Dupa ce acesta era ridicat mirele nu mai putea sa faca nimic, nici in cazul in care nu femeia dorita era in locul miresei. In prezent insa voalul este simbolul bucuriei si a unui nou inceput.

Cele cinci modele de voal ofera ocazia pentru fiecare mireasa, care doreste sa poarte acest accesoriu sa aleaga modelul care o avantajeaza si ii place cel mai mult.

  1. Voalul scurt: acest model de voal poate acoperii intreaga fata sau doar partial. Acesta in partile laterale poate fi usor brodat, astfel voalul care acopera fata nu v-a deranja privirea.
  1. Voal catedrala: acesta este potrivit mireselor care urmeaza sa aiba nunta intr-o catedrala, deoarece acest model este foarte lung. Lungimea unui model de voal catedral variaza intre 250 si 600 de cm. Acesta ofera un aspect de regina pentru fiecare mireasa.
  1. Voal pana la umeri: voalul se compune din mai multe straturi. Primul strat pe parcursul ceremoniei din biserica se lasa spre fata, insa se ridica dupa terminarea slujbei religioase. Acesta este ideal pentru mirese cu o statura mica.
  1. Voalul pana la cot: este un model de voal tip A, folosit de catre majoritatea mireselor. Acesta este compus din doua straturi, avand o lungime de 150 cm. Primul strat se lasa spre fata pe timpul slujbei religioase.
  1. Voal “capela”: acest model de voal este rafinat, elegant oferind stil intregului aspect. Acesta este foarte practic, fiind usor de folosit.
 
Voal mireasa

Share this Post

 

Related Posts

About the author

 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment